نقاشی ساختمان یکی از مشاغل در حوزه عمران میباشد. نقاش ساختمان به شخصی اطلاق می شود که شایستگی های مانند رعایت اصول ایمنی و بهداشتی و متره برآورد مواد مصرفی و هزینه لازم جهت نقاشی ، آماده نمودن انواع بتونه بر اساس سطح کار، آسترکاری، سمباده زنی و زیرسازی سطوح آماده سازی رنگ های پلاستیک روغنی و مواد همرنگ کننده چوب و همچنین توانایی استفاده از ابزارهای رنگ آمیزی مانند قلم و پیستوله رنگ پاش را برای رنگ آمیزی سطوح داشته باشد و اقتصاد و بهره وری کار را رعایت نماید در بر می گیرد. این شغل با مشاغلی مانند فروشنده ابزار و مواد رنگ کاری گچ کار ساختمان و غیره در ارتباط می باشد.
برای نقاشی ساختمان ابتدا باید تصمیم بگیرید که از چه نوع رنگی میخواهید استفاده کنید ( اکریلیک ،پلاستیک ،روغنی ویا دکوراتیو)
 
تاریخچه نقاشی ساختمان 
 
نقاشی ساختمان در ایران از هنگامی که شهرهای نوین به وجود آمده و در این شهرها ساختمان‌هایی به‌فرم اروپا  ساخته شد، رواج یافت؛ البته نخست تنها شاهان  ودرباریان ، کاخ ها و خانه های خود را می‌توانستند نقاشیکنند زیرا رنگ‌های مورد به‌کارگیری از اروپا می‌آمد و درایران  تولید نمی‌شد؛ به این دلیل هزینه نقاشی بسیار بالا می‌رفت و در توان هر کسی نبود تا خانه ی خود را رنگ کند. اما رفته رفته و با ساخت کارخانه های تولید رنگ در ایران، در توان بیش‌تر همگان بود تا خانه‌های خود را کنند.

برای آشنایی با تاریخچه و سابقه صنعت رنگ کشور به سالهای 1300 باز می گردیم که هنوز رنگ در داخـل کشور تولید نمی شد و استادکاران نقاش، رنگ مورد نیاز برای رنگ آمیزی کاخ ها و ابنیه دولتی را با استفاده از مواد گیاهی و معدنی در پای کار، به صورت دستی و با فرمولهای سنتی تولید می کردند.
در سال 1318، اولین واحد رنگسازی امروزی به نام رنگسازی ایران اقدام به تولید و عرضه رنگ روغــنی کارخانه‌ای نمود و پس از آن شرکتهای رنگ سرو و رنگ شمس فعالیت رنگسازی خود را آغاز نمودند.
در آن سالها هنوز رنگ روغنی کارخانه‌ای با استفاده از روغن های گیاهی و پودرهای معدنی تولید می شـد و این امر تا سال 1341 که اولین محصول رنگ روغنی با استفاده از رزین الکید توسط شرکت پلاسکار به بازار عرضه گردید، ادامه داشت.
 
رنگ پلاستیک بر پایه پلی وینیل استات برای مصارف ساختمانی نیز برای اولین بار در سال 1338 توســـط شرکت پلاسکار تولید و عرضه شد و پس از آن شرکتهای هاویلوکس، رنگین، دیروپ، سوپر رنگ از سال 1341 تا 1347 به تدریج، رنگ پلاستیک خود را به بازار عرضه نمودند. در واقع می توان گفت که در سال 1344 صنعت رنگسازی در ایران شکل تازه ای یافت و واحدهای مـتعددی فعالیت خود را آغاز نمودند.

شرکتهای تاباشیمی، دیروپ ایران، رنگین، سوپررنگ و پارس پامچال از جمله شرکتهایی هستند که در این سال پا به عرضه صنعت رنگ کشور گذاشته و محصولات جدیدی مانند لاکهای روی چوب، رنگهای هوا خشک و کوره‌ای صنعتی و رنگهای تعمیری خودرو را به بازار عرضه نمودند. صنعت تولید رزینهای مورد مصرف در رنگسازی نیز در کشور سابقه ای طولانی دارد.
برای بررسی تاریخچه این صنعت به سال 1344 باز می‌گردیم که برای اولین بار رزین الکید به وسیله رنگسازی ایران و رزیـن پلی‌ وینیل‌ استات نیز توسط پلاسکار تولید گردید و پس از آن شرکتهای پارس سادولین، دیروپ ایران اقدام به تولید رزین الکید و هو خست ایران به تولید رزین پلی‌وینیل‌استات همت گماردند و امروز صنعت رزین کشور با بیش از 120 واحد صنعتی و مجموع ظرفیت 750 هزارتن در سال قادر است انواع رزینهای پلی‌وینیل‌استات و کوپلیمرهای آن، انواع رزینهای الکید و اصلاح شده آن، آمینو رزینها، انواع پلی‌استر غیراشباع، رزینهای اکریلیک و رزین فنولیک را تولید نماید.

رنگ های مورد استفاده در نقاشی ساختمان چیست؟
رنگ پلاستیک
رنگ روغنی
رنگ مولتی کالر

رنگ بلکا
رنگ جلاء
رنگ ریزین
رنگ کنیتکس

رنگ اکریلیک ( اکرولیک )


نقاشی ساختمان رنگ پلاستیک
 
استفاده از رنگ پلاستیک در نقاشی ساختمان از قدیم نیز مورد استفاده می باشد. رنگ پلاستیکی بر دو نوع نیمه پلاستیکی و تمام پلاستیکی می باشد. معمولا از رنگ پلاستیکی برای 

نقاشی سقف منزل و ساختمان , مدارس بیمارستان ها , استفاده می شود. و در کل در ادارات , محل کار و سازمان ها به دلیل خشک شدن سریع و بوی کمتر نسبت به رنگ روغنی بهتر است از این رنگ استفاده شود. برخلاف تصور عموم رنگ پلاستیک قابل شستشو نیست.

 
به دلیل شیک بودن و نداشتن بو باعث شده که استقبال بسیاری از این نوع رنگ شود. و حتی در ساختمان های گرانقیمت از رنگ پلاستیک به دلیل شیک بودن استفاده می شود. عموم افراد در منزل خود از رنگ پلاستیک برای نقاشی سقف استفاده می کنند. اگر از این نوع رنگ بر روی دیوارهای منزل یا ساختمان استفاده شود. خیلی زود کثیف شده و بعد از مدتی جای دست بر روی آن می ماند.

نقاشی ساختمان با رنگ روغن 
 
نقاشان ساختمان از رنگ روغن بیشتر جهت عایق و ضد زنگ کردن استفاده می کنند. عایقی در برابر رطوبت برای درب و پنجره ها. و رنگ آمیزی نرده , فرفورژه . آشپزخانه , دیوار های اتاق استفاده می کنند.  رنگ های روغنی به سه دسته براق , مات و نیمه مات تقسیم می شوند. رنگ نیمه مات یا نیمه براق که از ترکیب رنگ براق با رنگ مات به دست می آید. معمولا برای نقاشی ساختمان ها و دیوار هایی که سطح موج داری دارند استفاده می شود. تا موج دیوار نشان داده نشود. از این رنگ به دلیل منع نور برای سقف استفاده نمیشود.

نقاشی ساختمان با رنگ مولتی کالر
 
یکی از رنگ های دکوراتیو می باشد که در مکان های پر رفت و آمد مانند ادارات , مجتمع های تجاری , شرکت ها و لابی و . از رنگ مولتی کالر به دلیل دارا بودن ویژگی های بسیار عالی استفاده می شود. رنگ مولتی کالر در برابر دود و گرد و خاک مقاوم می باشد. و در صورت خراب شدن بخشی از رنگ با کمترین هزینه می توان سطح مورد نظر را ترمیم کرد. رنگ مولتی کار بدون بو و دارای ضخامت کم و سریع خشک می شود که از مزیت های این نوع رنگ در نقاشی ساختمان می باشد.
 
نقاشی ساختمان با رنگ بلکا
 
انجام نقاشی ساختمان با رنگ بلکا یکی از بهترین پوشش ها برای دیوار ها و سقف انواع ساختمان های مدارس , هتل ها , بیمارستان ها , مجتمع های تجاری و مسی , ادارات , مراکزی تفریحی , خرید , ورزشی می باشد. رنگ بلکا یک پوشش سلوی می باشد. که از الیاف طبیعی پنبه , رزین سلوی , انواع افزودنی های تزئینی و آب ساخته شده است و دارای طرح های بسیار زیبا و جذاب می باشد. و اما نحوه اجرای 

رنگ بلکا, یکی از مزیت های این رنگ نیاز نبودن به زیرسازی می باشد و اما مواردی که باید جهت انجام آماده سازی دیوار انجام داد.


نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ( اکرولیک )
 
جهت 

اجرای رنگ اکریلیک یا اکرولیک بر روی سطوح سیمانی یا گچی یا بتونی ابتدا باید از خشک بودن و نداشتن رطوبت بر روی سطوح مطمئن شویم. جهت اطمینان از این امر بعد از اجرای سیمان یا بتون یا گچ بر روی دیوار پس از گذشت ۳۰ روز رنگ آمیزی ساختمان را بر روی آن شروع کنیم. اگر سطوح مورد نظر دارای گریس , روغن , چربی , شوره , خزه , جلبک , گرد و خاک . باشد. حتما باید جهت انجام نقاشی ساختمان سطوح را آماده سازی کنیم و عاری از هرگونه مواد زائد باشد. می توان از سرکه یا اسید کلریدریک صنعتی جهت از بین بردن مواد اضافه بر روی سطح دیوار استفاده کرد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها